Brösttoner om brister

Aftonbladet har just nu en stor artikelserie om psykisk ohälsa, #otillräcklig och där har redan många kända personer framträtt och berättat.
Jan Helin, chefred förklarar varför med dessa ord:
”En sommar där bilder av våra lyckliga liv spridits som eld genom sociala medier går mot sitt slut.En höst där bilder av hur duktiga vi är på att vässa, trimma och träna vår utsida väntar sannolikt.Samtidigt har psykisk ohälsa av olika slag blivit det hälsoproblem som orsakar flest sjukskrivningar i Sverige.Det finns en tystnad mellan alla dessa bilder av lycka och unga människors psykiska ohälsa som vi inte står ut med längre.Mycket kan vi tala om i Sverige 2014. Men av någon anledning inte det här.Därför startar Nöjesbladet i dag kampanjen”

En del av reportagen och rubrikerna innehåller förstås kritik av psykiatrin och min första tanke när jag såg det var: ”nej nu skrämmer man upp folk att det inte finns någon hjälp att få”. Men jag har ändrat mig. jag är glad att Aftonbladet gör detta liksom jag är mycket glad över flera andra tidningar och radio och TV som på olika sätt skildrar psykisk ohälsa möjligheter och omöjligheter. För vi har fortfarande mycket som måste bli bättre även om vi ständigt rör oss framåt. Vi får hjälpas åt att ge den svart-vita bilden verklighetens många gråtoner.

3 otillr2#otillr 1

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *