Helt sjukt om ADHD

I kväll handlar TV programmet Helt sjukt med David Helenius om ADHD. det är alltid svårt att veta om det är rätt att medverka i den här typen av program men jag tror att det är bra att psykiskhälsa och ohälsa frågorna blir beslysta även om det sker i mer lättsamma former. Finns en artikel på hemsidan.

Vi har också lite mer material om ADHD på SKL sidan. Här finns också några filmer om ADHD behandling i kriminalvården och vilka stora vinster man kan göra med hjälp av behandling. Lönsamt både för individen själv, som i många fall får en helt annat liv, och samhället. Bra småfilmer med Ylva Ginsburg och intagna på Norrtälje anstalten. .

Mer information om adhd finns hos 1177.se och Umo.se Läs också gärna boken Från busfrö till brottsling? – Adhd-behandling bryter mönster av Annika Brar.

 

 

En reaktion på “Helt sjukt om ADHD

 1. Hej!
  Jag var en av de studenter som arbetade idag på konferensen på Karlstads universitet. Din och Mikaels dragning var oerhört intressant och en mkt fin början på två spännande dagar!
  Efter er dragning så har jag funderat lite på det Ni pratade kring vikten av sysselsättning för personer med psykisk ohälsa- jag läste ngn rapport/undersökning/forskning (vad det nu var jag läste egentligen) om att upplevelsen kring sysselsättning och delaktighet är mer positiv i U-länder än i västvärlden, att personer med psykisk ohälsa upplever sig ha ett bättre liv i dessa länder än i tex. Sverige. I det jag läste så var det tex en person som hade hand om att gå ut och gå med familjens get som sin huvudsyssla och upplevde stor tillfredsställelse i sin arbetsuppgift…
  Jag funderade då på att kan det vara så att det i Sverige ställs för höga krav på vad sysselsättningen egentligen ska vara? Och om det är så ställs de kraven av oss som inte lider av psykisk ohälsa eller av de individer med psykisk ohälsa?
  Jag vet inte om Du är rätt person att ställa frågan till eller om det ens finns ngt bra svar på den men det var iaf ngt jag tänkt på sen imorse 🙂

  Tusen tack för en otroligt intressant dragning om ett viktigt ämne!
  Mvh
  Charlotte A-K

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *